8 stappen, 1 aanpak

Het KYC-proces kent veel repeterende bulkwerkzaamheden. Zoals het opvragen van uittreksels uit het Handelsregister, het checken van de UBO, het bepalen van de tekenbevoegde(n), de ondertekening van het UBO-formulier of het controleren op PEP- en sanctielijsten. Tijdrovende activiteiten die zich uitstekend lenen voor automatisering. Online contracteren zorgt met 8 slimme stappen voor volledige automatisering van het KYC-proces. Zo werkt het:
neem contact met ons op
KvK-nummer opvragen en verifiëren
1.

KvK-nummer opvragen en verifiëren


Voer het KvK-nummer in en haal de bedrijfsgegevens bij de Kamer van Koophandel automatisch op. Bestaat het bedrijf niet of is het failliet, dan wordt dat direct getoond. Geen verrassingen meer!
Organogram bepalen
2.

Organogram bepalen


Het automatisch opgestelde organogram toont u alle Nederlandse organisaties en (buitenlandse) bestuurders of (buitenlandse) enigaandeelhouders. Zo ziet u precies hoe de eigendoms- en zeggenschapsstructuur van de klant in elkaar zit.
UBO's bepalen en verifiëren
3.

UBO's bepalen en verifiëren


Breng de waarschijnlijke belanghebbenden van uw klant direct in beeld. Stuur automatisch de UBO-verklaringen naar de klant voor ondertekening. Let op: dit onderdeel is ook los in te zetten.
UBO's vergelijken met UBO-register
4.

UBO's vergelijken met UBO-register


Vergelijk de UBO's in het UBO-register met de UBO's die uit uw eigen onderzoek naar voren zijn gekomen. Is er een verschil? Geef dit direct door aan de KvK.
Risico's bepalen
5.

Risico's bepalen


Sluit bedreigingen uit doordat u ziet waar de risico's van uw klanten liggen. Bepaal vervolgens zelf of een geïdentificeerd risico een daadwerkelijk risico is. Voeg desgewenst eigen vragen toe.
Tekenbevoegden bepalen en identificeren
6.

Tekenbevoegden bepalen en identificeren


Geen organisatie is te complex! Automatisch wordt bepaald wie bij een organisatie tekenbevoegd zijn en welke bevoegdheid zij hebben. Een tekenbevoegde identificeert zich digitaal en wordt geverifieerd via iDIN of de paspoort/id-scan.
Stappen vastleggen in een dossier
7.

Stappen vastleggen in een dossier


Zorg dat u voorbereid bent op een audit. Alle stappen die u, uw klant of het systeem uitvoeren, worden automatisch vastgelegd in een auditlog.
Dossier actueel houden
8.

Dossier actueel houden


Is er een nieuwe bestuurder of komt uw klant in het nieuws? Alle wijzigingen worden automatisch bijgehouden in het dossier. Zo kunt u event driven herbeoordelen en bespaart u tijd.

Onze producten

KAM-X
UBO-X
1. KvK-nummer opvragen en verifiëren
L
L
2. Organogram bepalen
L
3. UBO's bepalen en verifiëren
L
L
4. UBO's vergelijken met UBO-register
L
L
5. Risico's bepalen
L
6. Tekenbevoegden bepalen en identificeren
L
L
7. Stappen vastleggen in een dossier
L
L
8. Dossier actueel houden
L
<strong>KAM-X</strong> 8 stappen, 1 aanpak

KAM-X 8 stappen, 1 aanpak

Wie kiest voor optimaal gemak, kiest voor KAM-X. Met 8 stappen wordt uw KYC-proces volledig geautomatiseerd. KAM-X vervangt het handmatige WWFT-cliëntenonderzoek dat nu nog bij veel organisaties wordt uitgevoerd. Een tijdrovende en foutgevoelige klus. KAM-X verricht het grootste gedeelte van de onderzoeken volautomatisch. Na invoer van het KvK-nummer worden de risico's bepaald. Daarnaast worden de tekenbevoegde(n) bepaald, het organogram opgesteld en kan de identificatie van personen volledig online plaatsvinden. Met KAM-X besparen organisaties tijd en geld en zijn ze altijd voorbereid op een audit.

UBO-X als losse tool inzetten

De UBO-verklaring wordt bij de meeste organisaties nu nog handmatig en op papier verstuurd aan hun klanten. Dit proces is niet alleen tijdrovend en foutgevoelig, maar het is ook repetitief werk met weinig uitdaging voor uw medewerkers. Speciaal voor dit proces ontwikkelde Online contracteren de kant-en-klare tool UBO-X. Hiermee worden automatisch UBO-verklaringen opgesteld met de waarschijnlijke UBO's. De verklaringen worden online aan uw klant voorgelegd. Die kan de UBO-verklaring eventueel aanpassen en direct online tekenen. UBO-X kan duizenden UBO-verklaringen tegelijk versturen. UBO-X maakt onderdeel uit van de KAM-X maar is ook los in te zetten.
<strong>UBO-X</strong> als losse tool inzetten
Meer weten?
Download onze whitepaper
Vul het formulier in en download direct onze whitepaper

Wij nodigen u graag uit voor een demo en kennismaking

neem contact met ons op